salam 1 cha'ah......huhuhhu hampir seminggu lebih x hupdateeeee.....x da benda nk diceritakan..hehehehe...

satu minggu yang sangattt membosankaaaaannn.....JOBLESSSSS....masih mencari kerja...bukan memilih tapi mungkin rezeki x da lagi...hope dlm masa terdekat rezeki terbuka untuk aku...amin.....

juga nak ucap tahniah laa kat org PERAKKKK yobb!!! hahahaha menang af8...hahaha even aku x tgk pun af8 setiap mggu cuma hari sabtu hari tu tyme konsert final...huhuhuhu tahniah shahri sbb menang..hahahha..AKU YANG KALAH PULAK...SILAAPPP P SOKONG ADIRAAA....kenala belanja 'miss A.N' makan free....huhuhuhuuu....NASIBB JAA TUU YOB~~

kepada rakan-rakan yang dah dapat kerja....aku ucapkan selamat menempuh alam pekerjaan n jgn lupa kepada kenagan rakan-rakan yang kita lalui selama 4 tahun di ukm amnya dan fakulti kejuruteraan khususnya uhhuhuhu

kepada yang masih mencari kerja macam aku...teruskan usaha andaaaa ahahhahahah..insyaallah ada rezeki kita diluar sana......

lastly...aku dedicate lagu bertajuk ku ada kamu ni untuk si dia.......

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman

Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Seandainya hari esok runtuhnya langit dijunjung
Tabahlah menjunjung bersamaku
Seandainya hari esok dunia dilanda gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu



video

..salaammm hupdatteee ggg hahahah...

sj buat dua entry yang berlainan....selain dari tiga xtvt yang aku buat last weekk n aku posstt dalam entry lepas....ada gak xtvt sampingan yang aku buatt huhuuuh....i'm going to IKEA,WANGSA WALK,WARTA,ALAMANDA............hurmmmm.....

betoilahh org kata...kita merancang tuhan menentukan....first of all...sori kat seseorang....sori atas segalanyaa......sopi is back...sopi yang dl mungkin kerana kelemahan diri....x berfikiran matang...now.....i'm change......new life...new dimension of me...new dream..new hope...new motivation......

minggu lepas.....akuu p ikea n the curve...saja jalan2 dengan CIK A.N....just aku gelarkan dia A.N sahaja....disamping jalan2...adala p mkn chicken meatball kat ikea......round the curve sat....then aku p wangsa walk for the first tyme...tempat ni x da la gempak mcm shopping complex len...but not bad...ada macam2 hehehe...me n her p tgk wayang kat c2...cerita paa tah....dilakonkan oleh demi moore ngan brendan fraser....not bad gak la cerita tu...hurmm....thanks A.N...really2 had a veeerrryyy nice day with u...hohohoho....

on monday...p alamanda...because my sim card maxis da problem....waaaa ajak A.N g...hahaha....saja...dia dah nk balik kampung...ajak laa temaannn dl hohohohoho.....lepak2 alamanda even tersangat kerap dh p alamandaa hahahaa....

hurmm...last saturday....we round k.l coz A.N came here...really had ENJOOYAABBLE night with her....i'm fallllll.....falllll......fall what?? just me know......hahahaha....thanksss A.N....i hope i can knoe u better n better......hehehe....

n last but not least....for the sticker u gave to me...i reallllyy appreciate it....n.....I HAD PUT IT AT my S.L.K....hhuhuhuuhu......thaannkk thannkkss thannkkk youuu soooooooo much.....

adaaa kaatt belah kanan cermin belakang hehehe..sama x?


~100510,remember till the last drop~

salam semua....pengHUPDATE blog buat pertama kali selepas habis segala exam aku di ukm....mula2 nk ucap kesyukuran kepada ilahi sebab dapat lalui exam dengan tenang...benda dh jwb...tggu result keluaq...moga2 dapat elok n lulus suma paper....

dari jawi;.....
hehehhe x da pa sebenaqnya...tapi aku nk ucap jutaan terima kasih kat mak aku...kirim cucuq badak buatannya sndr melalui abg aku yang balik kampung...fuhhh byk bijik woooo...SANGAT SEDAP maklumla tokei kuih sndr yang buat a.k.a mak aku hehehhee...mak aku bg 15 biji kot...aku raasaa aku mkn dekat 8 biji n yang lebih2 tu aku sedekahhhh hehehhe..THANKSS MAKK!!! huhuhuu
Ini Dinamakan CUCUQ BADAK

at bangi:.......
huhuh hari khamis hari tu,geng kelas aku iaitu budak2 mekanikal jkmb batch 2006/07 buat dinner akhir....sgt happening walaupun bajet ciput...aku enjoy mallam tu....thanks for organizer n all my friend....kita lalui mcm2 selama 4 tahun kat ukm..kalo da salah silap,terkasar bahasa terlebih perbuatan...aku minta maappp naaaa.....

birthday ayeennn

Tamin Dengan lagu aizatnyaaa


Muffin cake dgn nama aku diatasnyaaaa huhuhuh
going to seoul:.....
bukann p koreaaa tp p IOI jaaa....p seoul garden...FIRST TIME AKU P WALAUPUN RANCANG NGAN MMBR UKM DH 25 KALI...yang ni aku p ngan family aku....dua kakak..sorang kakak ipaq...dua abang aku...sorg anak buah aku..n aku...hehehe....wuuu kami share sorg rm30...n aku suggest kt rakan2..cuba la p cni...rm30 sgt berbaloiii...fuhhh mkn x berenti2 amik jaa apa yang adaaa hahahaha....

Gelas x menarik..tapi mknn kat SEOUL GARDEN ni menarik

Steamboat + BBQ.....makan sampai lebammm hokaaayy

Che Puteh yang sgt tembammmmm huhuh

~melancong dan melencong~

salam....new post in the new week hahhahha...x da pa pun sbnqnya...saja aku nk merasai dan mendalami minggu ni yang mana aku akan melalui 3 paper exam berturut selama 3 hari....hope this is the final exam for me as an undergraduate student.....wish me all the best u allz hahahaha...




huhuh swedish meet ball>>>23 tahun hidup tu baru first tyme mkn....hahahahaha


mahu p cr keja...buleh ka x len kiraaa hahaha


study yang sgt malas sempena exam

~menculik dan diculik sehari~



salam bebeyh hahhhaha.....wuuuuu sj ja berblogging ptg ni....pas mkn ais kacang smbil berlari dr ditimpa meja hahhahahaha

bersempena hari ibu yang disambut diseluruh dunia.,..aku pun tumpang sekali la...HAPPY MOTHERS DAY TO MY BELOVED MUM...PN.FATIMAH DARUS....hehehehe

byk sungguh pengorbanan mak kat kita...x lupa kat ayah@abah@daddy@ kat umah aku pggil 'PAK'-->>mmg utara piawww nyaa hahahaha

tp dlm post kali ni aku nk wish kat mak aku...selamat hari ibu...thanks sbb jaga kami suma 6 beradik dari kecik smpai laa ni..yang dh kahwin..keja..yang nk hbs belajaq..suma laa...

family aku bukan kaya...km ni besa ja....pak aku keja kerani ja..a.k.a pembantu tadbir...gaji byk mn nk bela anak-anak 6 org...then mak aku tolong pak aku dengan berniaga kuih muih kt pasar malam jawi.....mula mau x silap aku tahun 1980...-->>tahun ni aku amik dr jurnal mak aku hahahahaha

kira sepanjang mak aku berniaga dari 1980 hingga 2009....mmg km adik beradik yang tolong....dr yang kecik smpai yang besaq....mau balik sekolah ja dl masing2 da tugas dh pa kena wat....x perlu disuruh oleh mak sbb mungkin dh terbiasa mcm tu..hehehe...sapa x kesian tgk mak sndr susah2 cr duit nk bela anak...hehehhe

mak aku berniaga ni sbnqnya byk bantu ringankan beban pak aku....yala..dl kak aku number dua blajaq kt STF,jb....dia slalu skit2 dl...sian dia...mak ayah aku kerap p tgk dia.....hurmmmm..pengorbanan mak ngan ayah tuu...sapa2 pun mmg akan wt cmtu kot.....

dengan duit kuih mak aku berniaga tu la km blajaq...berkat kot...suma masuk u...6 beradik...alhamdullilah...walaupun mak aku mengaji smpai skolah rendah ja...tp dia nk anak2 dia suma masuk u..dan alhamdullilah hasrat dia tercapai.....

la ni dh jd tanggungjwb kami suma tuk bela mak ayah aku blik...meniaga pun mak aku dh berenti pas depa balik dr mekah hari tu....dh resign la org kata...kira ptg2 dok jd rumi dan julie p jalan2 nek keta...hehehhee

kepada mak....SELAMAT HARI IBU....kami x igt mak setahun sekali..tapi km igt mak setiap saat kami....

~hargailah mereka sementara masih ada~




My mum n My Dad

Mak teh,my mum,my 2 sister,my brother,my 'anak buah' hohohoh

Kami suma adik beradik...kembaq triplet-anak buah

...salam...pertama kali aku tulis blog di waktu hangat LIK LIK...huhuhh...tyme tgh hari la...pas mangkit tidoq....heehhehe


...baru saja amik satu paper exam smlm...nothing to cheer sbb aku ada wt mistake tyme calculation even tyme tu level of confidence dh 151%....hehehheheh....apa pun benda dh jwb..bukan leh amik blik..cuma buleh doa n tawakal ja..heheehe

...huuuu manusia ni kena sentiasa pandang ke depan....jgn biarkan masa lepas menghantui kita n kita pula jangan hidup berteraskan masa lampau..kita perlu ubah diri kita kerana jika kita x berubah kita adalah org yang sentiasa berada di takuk lama...huhuhuhuh...poyo n sgt koya hahahhaahha>>>>ada aku kesah??

..lagi satu...kepercayaan yang org bagi kat kita....kita kena jaga...bukan guna untuk kepentingan sendiri....benda tu amanah....tp if benda simple kita x dpt nk buat....huuurmmmm...pikiaq2 sendiri la.....wuuu wuuu wuuu wuuu>>>perkataan baru aku suka guna hahahahhaha

...bukan niat untuk tujukan benda ni kat sapa2...aku tulis benda ni sbb ni blog aku...haahahhaa..hanya untuk nasihat pada diri aku sndr...jika hangpa rs nk guna amik...tapi jika baca n nk ngutuk...tolong p buat kat tempat len hahahahhaa

...ni aku bg satu lirik lagu best..hahaha dl waktu aku form 1 aku sgt suka lagu ni....

Betterman-Robbie Williams

Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain

Give me endless summer
Lord I fear the cold
Feel I'm getting old
Before my time

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I'm doing all I can
To be a better man

Go easy on my conscience
'Cause it's not my fault
I know I've been taught
To take the blame

Rest assured my angels
Will catch my tears
Walk me out of here
I'm in pain

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I'm doing all I can
To be a better man

Once you've found that lover
You're homeward bound
Love is all around
Love is all around

I know some have fallen
On stony ground
But Love is all around

Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain

Give me endless summer
Lord I fear the cold
Feel I'm getting old
Before my time

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I'm doin' all I can
To be a better man

~kita mesti berubah,lumrah seorang manusia~

Salam semuaaaa...hahahhaha...sekali lagi aku dok syok sndr igt blog aku byk org baca hahahhahaha

x da apa untuk dihupppdateee kaann...cuma kali ni aku nk kongsi..mggu ni aku byk benda kena buat...esok dh start exam final sem 8 kat ukm nii..bukan XTEND~~~ hahaha...tp dh mmg course aku 4 tahun huuhuhu...

hari rabu t aku da interview management trainee....kt shah alam..then...hari khamis aku da interview junior engineer kat k.l...uhuhuhu dua2 aku x preepareee g...hahahha...MALASSS...tp apa pun aku harap aku dpt salah satu....hope sgt dpt keja awai...hehehe...niat suci..aku nk balas jaasaa mak bapak aku....

yalaa km ni bukan org senang...ayah aku pencen gomen ja....brapa sgt dpt..hehehe..mak aku dl business women...hehee..alaaa juai kuih pasar malam ja...even kami macam tu...suma adik beradik aku berjaya...org kampung kata masuk U suma la..hehehe

alhamdullilah....tu aku harap aku dpt keja awai...nk bantu blik mak ayah aku...laa ni pun mak aku dh pencen dari meniaga..pak aku pun pencen gomen...dok 'PESAH' bendang ja....hehehe...tapi kami bahagia...x sabaq aku nk buat mcm kakak-kakak n abang-abang aku...bantu mak ayah aku setiap bulaann...

waaaa mak...pak....doa bg cheq dpt kejaaa naaaa....love my family...love my parents soooo much...

hahahah ni aku buh satu gambaq hott...BBAAAIIIKK PUNNYAAA...pink colour bebyh~~~


hahahaha...aku kat klinik kesihatan bangi.....


pinkk colour bebeyh!!...hahaha...thanks kepada my sis....kak min...hehehhe

~love my parents,my sister,my brother and all my family~

About this blog

LiFe......

PeNgiKUt AkU

Ramalan Cuaca

bloguez.com

TiME...

Tetamu Bertandang